Amsterdam, 19 november 2019 – Olivier Rikken wordt de nieuwe CEO van blockchain en emerging technology implementatiespecialist Ledger Leopard. Rikken is al jaren actief in de blockchainwereld, eerder onder andere bij AXVECO en met zijn eigen consultancy Emerging Horizons. Daarnaast is hij vanaf het begin actief betrokken bij de Dutch Blockchain Coalition. Met de komst van Olivier Rikken breidt Ledger Leopard haar aanbod naast implementatie van blockchain en andere nieuwe technologische oplossingen ook uit met Research & Development in het semi- en non-technische domein, zoals governance-vraagstukken. Olivier Rikken neemt de rol van CEO over van Johan Mastenbroek, die wegens privéomstandigheden deze rol overdraagt. Jeroen van Megchelen blijft de CTO van Ledger Leopard.

Jeroen van Megchelen, oprichter en CTO van Ledger Leopard, is zeer enthousiast over de komst van Olivier Rikken als CEO: ‘Olivier en ik kennen elkaar al jaren vanuit de industrie en zijn elkaar vaak tegengekomen. Met zijn specifieke kennis en ervaring op het gebied van solution design en governance, kunnen we nog betere technologische oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken leveren.’

Ledger Leopard biedt oplossingen door gebruik te maken van opkomende technologieën, zoals blockchain en IoT (Internet of Things). ‘Denk bijvoorbeeld aan digitale identiteit. Door blockchain kunnen wij mensen de controle over hun persoonlijke informatie teruggeven. Met Oliviers kennis kunnen we dit nog verder uitbouwen’, aldus Van Megchelen.

Goede solutions voor internationale vraagstukken
Rikken heeft onder andere ervaring in de financiële sector, logistiek en overheidssector, waar hij zijn technologische kennis toepaste om tot slimme oplossingen te komen. Over de jaren heeft hij zich gespecialiseerd in blockchain, wat onder meer resulteerde in zijn eigen bedrijf Emerging Horizons. Daarnaast is en blijft hij gastdocent op verschillende Nederlandse en buitenlandse universiteiten, actief betrokken bij de Dutch Blockchain Coalition en startup mentor bij YES!Delft.

Rikken: ‘Ledger Leopard is een innovatieve scale-up met ongelofelijk veel ervaring op het gebied van het ontwikkelen en implementeren van werkende blockchain solutions. Ik kijk er erg naar uit om samen met Jeroen en het team van Ledger Leopard aan de slag te gaan.’ Rikken zal zich naast zijn taken als CEO focussen op Research & Development van het niet-technische deel en solution design voor klanten. ‘Ik wil ervoor zorgen dat Ledger Leopard, naast hands-on implementaties, zich ook gaat richten op diepgaande research projecten, die resulteren in bredere dienstverlening voor klanten. Deze projecten zijn niet alleen technologisch van aard, maar kijken naar bredere vraagstukken in de maatschappij. Uitgangspunt is dat we goede gedegen solutions leveren voor over de hele wereld die echt relevante problemen oplossen!’

Over Ledgar Leopard
Ledger Leopard is een internationale scale-up die verschillende blockchain platformen faciliteert voor zowel ontwikkelaars, het bedrijfsleven als de (rijks)overheid. Hiermee kunnen organisaties op een makkelijke manier hun eigen blockchaintoepassing ontwikkelen, met of zonder een team van developers. Daarmee versimpelen organisaties hun administratieve processen, doen ze hetzelfde werk met minder mensen en verwerken ze op veiligere en snellere manier hun data. Daarnaast ontwikkelt Ledger Leopard eigen solutions die door klanten afgenomen kunnen worden en werkt Ledger Leopard in opdracht van haar klanten aan innovatieve technologische onderzoeks- en implementatieprojecten.

Link: https://www.emerce.nl/wire/olivier-rikken-nieuwe-ceo-ledger-leopard